tingjeg elsker

5 ting jeg elsker denne uken

Nå er høsten for alvor kommet og har malt løvet i de mest fantastiske farger.  Oktober slo til og viste seg på sitt aller beste med my sol og og klar luft. Dagene er bitt kortere og kvelden har blitt lengre. Velkommen november, du har vært savnet.

5 gratis ting jeg elsker denne uken:

 

fyre i peisen

Fyre i ovnen

Det er noe smått besettende over levende flammer og glød i ovnen. Jeg elsker varmen fra vedfyring og stemningen den gir huset. Selv ungene blir fjetret av ildtungene som smyger seg rundt kubbene med blålig lys i det ene øyeblikket, og fyrrig temparament i det neste. Lite kan måle seg med fyr i ovnen en kald og hustrig høstkveld. Da er det godt å smyge seg under teppet og bare bli der.

 

 

reise med jobben

Jobbreise

I den siste tiden har jeg vært mye på kurs og seminarer i forbindelse med jobben. Det er utrolig givende, både faglig og sosialt. Jeg har blitt bedre kjent med kollegaer, og fått masse faglig input som jeg ønsker å ta med meg videre med i arbeidshverdagen min. I morgen bærer det på kurs igjen, ser frem til å fordype meg mer i fagstoffet mitt. Hvem hadde vel trodd at gjeld kunne være gøy?

 

sjaue i hagen

Sjaue i hagen

Okei, så er jeg ikke noe utpreget hagemenneske. Det ender ofte med skippertaksmetoden, og jeg liker det egentlig ikke. Jeg er redd for edderkopper og er ikke glad i å bli møkkete. Likevel elsker jeg hagen vår. Selv om det er mye arbeid. Og så elsker jeg følelsen av å gjort et godt stykke arbeid. Etterpå. I helgen sjauet vi skikkelig og fikk tatt enn god opprydning. Vi fikk tatt ned trampolinen før høststormene tar tak i den. Vi fikk beskjært mange busker og blomster. Vi fikk ryddet unna grill og hagemøbler. Raket og kostet. Til og med sjekket takkrennene.

Jada, sikkert sent ute, men bedre sent enn aldri..?

 

hvemlagetmiddagentiladamsmith

En god bok

Det er deilig å krype under et teppe i sofaen og kose seg med en god bok. Jeg har vært på biblioteket og lånt bøker og akkurat nå leser jeg » Hvem laget middagen til Adam Smith?» av Katrine Marcal.  Boken er en fortelling om kvinner og økonomi. Som den feministen jeg er synes jeg det er interessant med betraktninger om kvinners plass i økonomiens historie. Jeg har just begynt på boken, så har ikke rukket å komme ordentlig inn i den, men foreløpig er jeg begeistret. Jeg gir dere gjerne en oppdatering når den er lest.

 

Foto: Veganslife
Foto: Veganslife

Ny mat

Det er spennende tider i familien vår da vi nylig har investert i et selskap som leverer mat på døren, ala Adams matkasse og Godt levert. Dette selskapet er helt i oppstartsfasen og spesialiserer seg på veganermat. Vi er ikke veganere selv, men har et ønske om å kutte ned på kjøttforbruket. Jeg tror det er mange som oss, men som ikke vet helt hvordan og hvor man skal starte. Nå som vi skal være litt gründere er vi jo programforpliktet til å prøve å spise noe vegansk også, og foreløpig svarer det absolut til forventningene. Det er moro å prøve ut nye oppskrifter og samtidig føle at man bidrar til å utvikle et ungt selskap. Så får vi se om det er noe som slår an hos andre forbrukere også. Okei, så er ikke investeringen i seg selv gratis, men det er ikke noen merkostnader ved å spise vegansk fremfor annen mat, derfor hiver jeg det med på listen likevel.

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “5 ting jeg elsker denne uken

  1. Ingenting er koseligere enn å fyre i ovnen 🙂 Ønsker deg en god høst, og gleder meg til mange fine innlegg her på bloggen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *