TingJegElsker

5 Ting Jeg Elsker Denne Uken

Det beste i livet er gratis heter det, og jommen er det bra, for nå er jeg på sparebluss før ferien. Da gjelder det å sette pris på de tingene vi nyter som ikke koster noe.

5 gratis ting jeg elsker denne uken:

#1 Norsk sommer

Norsk sommer, Tønsberg Tønne
Foto: Wikimedia, Andewa

Det er lite som slår norsk sommer på sitt beste, og denne uken har det virkelig vært fantastisk.  Etter en uendelig lang vår fikk vi litt etterlengtet varme nå. Oh glede.

Jeg simpelthen elsker sommeren med sine lyse, sene kvelder.  Jeg kjenner at pulsen senker seg og at humøret stiger. Jeg synes alt er litt kjekkere; familien, jobben og livet.

Jeg bor jo også i en riktig sommerby, og den våkner virkelig til liv i sommermånedene. Det er masse som skjer; sommershow, konserter, festivaler, osv. Man kan tenke hva man vil om hytteturistene, men de tilfører mye bra i form av yrende folkeliv og tiltrengt kapital for handelsstanden.

 #2 Markjordbær

Oppå lauvåsen veks det jordbær

fine jordbær, raue jordbær

hele væla er bære jordbær

finn et strå og tre dom på…

Alf Prøysen skjønte det, han. Det beste i verden er jordbær, og de aller beste er de som vokser bak i hagen min. Uheldigvis er barna kjapt ute med å finne de, og da tømmes det raskt. Men jeg har fremdeles et hemmelig sted i hagen som de ikke har oppdaget…

Jeg vet ikke om det er smaken som er så god, eller om det er følelsen når de nærmest smelter på tunga som gir meg en enorm lykkefølelse. Jeg kjenner at jeg nesten eksploderer av lykke når jeg spiser jordbær. Mannen min blir så lei av jordbær i løpet av sommeren, noe jeg nesten ikke kan begripe er mulig.

…men for all del,da blir det mer til meg. Oh yes!

#3 Grilling

Grilling, sommer, TingJegLiker
Foto: Flairmag.com

Grilling er en fantastisk måte å tilberede mat på. Ta en hvilken som helst matbit, hiv det på grillen, og det smaker 10 ganger bedre med en gang. Ta pølser for eksempel. Det spiser jeg nesten aldri ellers i året, men i grillsesongen er det plutselig et helt legitimt måltid. For ikke å snakke om marshmallows til dessert…

Spareribs med salat, maispuré og bakt potet er en vinner du bør prøve i sommer!

#4 Markblomster

Markblomster, gratis
Foto: Flickr

Blomster gjør meg så glad at jeg kjenner det langt inn i beinmargen. Og nå i juni er det fantastisk med alle de eventyrlige markblomstene. Det gjør noe med sinnet mitt å se alle de fargene. Det beste er at det bare er å gå ut å plukke de så har man de skjønneste buketter. Eller man kan lage seg en deilig blomsterkrans og føle seg litt som et barn, og litt som en prinsesse.

Min favoritt er blåklokke, den har ikke begynt å blomstre her enda, men er nok like om hjørnet.

 

#5 Bade i sjøen

bading, gratis
Foto: Wikipedia

Iiiiik, ja det er fortsatt iskaldt, selv om sønnen min på 4 prøver å ovebevise meg om noe annet. 

Men jeg har likevel tenkt å ta årets første sjøbad denne uken. Det er meldt varmt, varmt, varmt denne uken, og det er jo egentlig på høy tid nå som vi er kommet over i juli måned. Jeg vet jeg kommer til å føle meg som et supermenneske etterpå, og jeg vet at det vil føles varmere når jeg først har kommet uti.

Så, hvem blir med?

3 thoughts on “5 Ting Jeg Elsker Denne Uken

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *