Husk å betale lisensen!

NRK-lisensen er kommet

For drøye tre uker siden fikk de fleste av oss faktura på NRK-lisensen. 1378,08 kroner skal betales til statskanalen 2 ganger i året. I morgen er siste frist for å betale denne i omgangen uten at det påløper ekstra utgifter.  Hele 15 % av beløpet må betales i gebyr om du ikke betaler innen fristen 31.07.15.  Det utgjør 206,7 kroner. Det som kommer overraskende på mange er at dette beløpet må betales selv om du betaler bare noen dager for sent, og før du har mottatt brev om eventuell tilleggsavgift.

NRK er unntatt innkassoloven som sier at det ikke kan påløpe purregebyr før betalingsfristen er overskrevet med 14 dager. Dette er sure penger bare for å være litt surrete eller for å ikke ha planlagt godt nok.

NRK-lisensen er en fast utgift som du vet kommer, men likevel er det mange som har problemer med å betale lisensen i tide. NRK håver hvert år inn flere titalls millioner i tilleggsavgift.

Føler du at du må grave ekstra dybt i lommene for å finne penger til lisensen midt i ferietiden, eller like etter julestria?  Da bør du sette av penger litt penger hver måned i stedet, så svir det ikke så mye i lommeboka den dagen fakturaen skal betales.

230 kroner er beløpet du må sette av hver måned for å være ajour når regningen kommer. Begynn i august, så har du til fakturaen som forfaller i januar.

Ser du ikke på NRK? Spiller ingen trille..

Lisensen er en avgift som skal betales uavhengig om du ser på statskanalen eller ikke. Avgiften er knyttet til eier av fjernsynsmottaker. Det betyr at du må betale dersom du har TV eller dekoder.

Mange ser NRK kun via nettløsninger og skal ikke betale lisens dersom de ikke eier fjernsynsmottaker. Dersom du eier TV, men kun ser på den via strømmetjenester, bør du vurdere å plombere TV’en. Ved å gi NRK beskjed om plomberingen unngår du lisensen. Du kan fortsatt bruke TV’en til å se TV via strømmetjenester. Du rekker neppe å plombere TV’en for å unngå avgiften for neste termin, men du vil rekke det innen terminen som forfaller  i januar.

Er du bortreist når fakturaen forfaller?

Er du som meg på ferie når fakturaen skal betales, og ikke klarte å legge inn betalingsinformasjonen i nettbanken før du dro, er det ingen grunn til å ikke betale i tide. Jeg sendte melding til lisensavdelingen og fikk tilsendt alle opplysninger jeg trenger på mail. For å unngå hele problemstilligen senere kan du nå også inngå avtalegiro og/eller e-fakturaavtale. Dette gjøres i nettbanken ved bruk av KID- eller lisensnummer.

 

4 thoughts on “Husk å betale lisensen!

  1. Tilbaketråkk: cialis dose for ed

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *