unngå shopping

Serie: 50 sparetips # 5 Unngå butikker/cafeer

vindusshopping

Dette sparetipset virker kanskje dumt, men det er noe i det. Dess mer du er i butikker, dess mer blir du fristet til å kjøpe noe. Kanskje aller helst noe du egentlig ikke trenger, og i alle fall noe du ikke visste du ville ha. Handelsstanden er eksperter på å friste deg til å gjøre uplanlagte kjøp.

Da jeg var i foreldrepermisjon med min eldste sønn var jeg nok en typisk kafémammma. Jeg elsket å trille tur til byen, vindusshoppe litt, og vipps, så satt jeg på en café og koste meg med avis og litt juice/cookie/te/lunch/you name it. Og barseltreffene ble ofte lagt til en koselig café. Det var lett å sveipe innom en butikk og plukke med seg noe som fristet, gjerne fra salgsstativet.

unngå kafeer

Da mitt andre barn ble født hadde vi flyttet litt ut av byen, og butikkene og cafèene var ikke så tilgjengelige. Og jeg hadde det også mer travelt med en storebror i tillegg til babyen. Barseltreff ble lagt til våre private hjem, og trilleturene var i marka.

Pengeforbruket i de to permisjonene kan ikke sammenliknes…

Nå, som travel småbarnsmor og full jobb bare drømmer jeg om turer alene til byen, med god tid til å kikke og shoppe. Det er laangt mellom de turene. Det positive med det er at jeg ikke shopper på impuls.

Det er vanskelig å tallfeste hvor mye man vil spare på å unngå butikker, og dermed redusere impulsshopping, men for egen del er det betydelig mer enn 1000 kr på ett år.

Bestem deg for å ikke gå i butikker med mindre du har et konkret kjøp i tankene. 

Les om flere sparetips:

#1 La bilen stå

#2 Drikk Springvann

#3 Lån bøker på biblioteket

#4 Ta med matpakke

 

5 thoughts on “Serie: 50 sparetips # 5 Unngå butikker/cafeer

  1. Så enig,som jeg skulle sagt det selv! Jo sjeldnere jeg er på kjøpesenter jo mindre vil jeg dit. Der er deilig å unngå fristelsene og ha helger hvor jeg fakynisk ikke har brukt penger på annet en mat. Fordelen med å ha små barn er at jeg ikke orker å gå i klesbutikker med de,som da blir veldig sjeldent:)

  2. Lag liste over hva barna vil trenge utifra vokse mønstet deres.
    Da kan en følge med på bla finn og bytte grupper slik at en kan spare både lommebok og miljø

  3. Tilbaketråkk: http://droga5.net/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *