Pengetre, økonomi, sparing. sparetips

Serie: #Sparetips – 50 måter å spare 1000 kr på

Har du en drøm du har lyst til å oppfylle, men aldri  føler at du har råd til? Eller sliter du med å få endene til å møtes hver måned? Føler du at du lever nøkternt, og ser ikke hvor du kan kutte kostnader for å få en sunnere økonomi?

I de kommende ukene vil jeg legge ut tips for hvordan du kan spare minst 1000 kroner i løpet av ett år. Jeg vil prøve å legge ut et nytt tips for hver uke.

Følger du alle rådene kan du spare minst 50 000 kr i løpet av ett år. Mest sannsynlig og forhåpentligvis gjør du en del av de allerede, og vil ikke ha like stor nytte av absolutt alle, men kanskje er potensialet desto større på andre poster og du sparer mer der. Tipset tar sikte på at du skal kunne spare minst 1000 kroner i løpet av ett år dersom du følger det.

Begynn i allerede i dag, og få en sunnere økonomi.

#1 La bilen stå

sparetips, la bilen stå

La bilen stå, finn frem apostlenes hester eller sykkelen, og tråkk i vei.

Det enkle regnestykket er at du sparer drivstoff for hver km du lar bilen stå.  Tar man i tillegg hensyn til spart slitasje og vedlikehold kan man spare enda mer. Hvis du er riktig god kan du kanskje redusere kilometerne på forsikringen og få redusert prisen.

Hvor realistisk er det egentlig å kunne erstatte bil med beina aller sykkel? Ganske.

Undersøkelser viser at ca 45 % av bilturene til nordmenn er under 5 km. Tallene er hentet fra den siste nasjonale reisevaneundersøkelsen. Vi ser at hverdagskjøringen stort sett består av kortere turer.

reisevaneundersøkelsen, reiselengde kjørertuer

La oss se på hva du kan spare på drivstoffutgiftene ved å kutte litt ned på bilbruken. Disse tallene er kun aktuelle hvis du kjører på fossilt drivstoff. Kjører du EL-bil blir regnestykket langt mindre gunstig.

La oss si at du reduserer bilbruken med 20 km i uka, og at bilen din bruker 0,8 liter drivstoff på mila ved småkjøring.  Regner vi en drivstoffpris på 15 kroner literen kan du spare 1248 kroner per år.

Selv har jeg akkurat 3 km til jobb. Og jeg kjører.. HVER DAG.  Det er bare tull, vet du. Det tar meg nøyaktig 25 minutter å gå. Og det tar omtrent 7-8 minutter å sykle.  Mitt problem er at jeg har 2 barn i barnehage ca 5 km en helt annen retning. Og da er vi plutselig oppe i 1,3 mil en vei til jobb.

Likevel, jeg burde bli flinkere til å kjøre innom og sette fra meg bilen hjemme, og sykle resten.

Dersom jeg hadde gjort det hver dag kunne jeg spart 1600 kr i året bare i drivstoffkostnader.

Jeg skal skjerpe meg. Skal du?

 

Les om flere sparetips:

#2 Drikk Springvann

#3 Lån bøker på biblioteket

#4 Ta med matpakke

#5 Unngå butikker/cafeer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *